kokorman knight

Κυριακή, Αυγούστου 06, 2006

HIROSHIMA ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ...








Το Αμερικανικό Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος συμβάλλοντας πάντα στην αναβάθμιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του σύγχρονου ανθρώπου για μία καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη, εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σε πιλοτικές πρωτεύουσες σταθμούς.

Ήδη το πρόγραμμά μας με τίτλο "Μετατροπή Πόλεων σε Άρτια Οικόπεδα για την Κατασκευή Wal - Mart και McDonald's", εφαρμόστηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα σε μερικές από τις κάτωθι πόλεις όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε

Το πρόγραμμα αυτό βεβαίως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές τις πόλεις, άλλα έχει εφαρμοστεί επιτυχώς και σε μικρότερες χώρες όπως πχ. το Βιετ Ναμ, η Κορέα, η Λιβυή ή το Αφγανιστάν. Επίσης, συνεργαζόμαστε στενά και με το Υπουργείο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος του Ισραήλ για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του Λιβάνου και ομόρρων περιοχών.

Μετά τα πρώτα ενθαρρυντικά βήματα, καταρτίζουμε πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανακούφισης της αστικής ζώνης πόλεων όπως η Πιονγκ -γιανγκ στη Βόρεια Κορέα καθώς και η Τεχεράνη στη Περσία. Σε μεσοπρόθεσμη βάση σειρά έχουν η Δαμασκός και σε μακροχρόνια --γιατί όχι-- το Πεκίνο και η Μόσχα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Και μην ξεχνάτε ποτέ το σλόγκαν μας: "Σήμερα οι δικές τους πόλεις, αύριο και η δική σας".

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Dr. Κοντού Λίζα

Υπεύθυνη επικοινωνιών, τύπου, και προπαγάνδας Υπουργείου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος ΗΠΑ.

:: posted by kokorman, 12:54 μ.μ.

5 Comments:

Κρύβετε λόγια... μη μας στείλουν κανα υπερβαρυτικό τούβλο κατακέφαλα...

Η Αθήνα θα ήθελε επίσης ένα γενικό ρετουσάρισμα, εμποδίζεται όμως από την Ακρόπολη.
Το Κίελο επίσης ισοπεδώθηκε, δε θυμάμαι πότε ακριβώς αλλά νομίζω αφού είχε τελειώσει ο πόλεμος, αφήνοντας ένα σωρό ορφανά γερμανόπουλα.

(και πώς να βάλω εδώ ένα χαμόγελο?)
Blogger Rodia, at 7:30 μ.μ.  
Αχ Ροδίτσα μου, και να ταν μόνο το Κίελο. Στην πραγματικότητα δεν έμεινε λίθος επί λίθου σε ολόκληρη τη Γερμανία. Το Βερολίνο λ.χ. βομβαρδιζόταν ανηλεώς επί 5 ολόκληρα χρόνια (από το 1940).

Η Δρέσδη αναφέρεται ενδεικτικά διότι α) ήταν τελείως ανυπεράσπιστη β) δεν διέθετε κανένα στρατιωτικό στόχο (π.χ. στρατόπεδα, εγκαταστάσεις, βιομηχανίες, λιμάνια) όπως άλλες πόλεις σαν το Κίελο. γ) Ήταν κέντρο συγκέντρωσης προσφύγων δ) Είχε γίνει ειδική συμφωνία Χίτλερ - Τσώρτσιλ να μην κτυπηθεί αυτή η πόλη λόγω της ιστορικής της ταυτότητας και να μείνει ουδέτερη ζώνη, η οποία βέβαια ποτέ δεν τηρήθηκε.

Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης αποτελεί μία από τις πιο βάρβαρες μορφές μαζικής δολοφονίας αμάχων που είχε δει μέχρι τότε η πολιτισμένη ανθρωπότητα. Χειρότερη σε απώλειες από τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, απλά η δολοφονία αμάχων απέκτησε άλλη διάσταση λόγω του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Βεβαίως, εν καιρό το αφιέρωμα στην ισοπέδωση της Δρέσδης και των άλλων γερμανικών πόλεων κατά τον Β' ΠΠ θα είναι εκτενέστατον.


Μετά τιμής

+ΚΟΚΟΡΜΑΝ+
Blogger kokorman, at 8:58 μ.μ.  
Συγγνώμη, αλλά (sos ακολουθεί ηλίθια ερώτηση) μετά από την ισοπέδωση, ποιοι θα δουλεψουν το wal-mart και τα Macdnalds;

Ε?

...πρόβλημα...
Blogger Artanis, at 2:55 μ.μ.  
Συγχαρητήρια για το ποστ,
προσφάτως βομβαρδίστηκε και η Τύρος, πόλη που ανήκε στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, όποιοι πρόλαβαν, πρόλαβαν...
Blogger Erwtas Stomaxhs, at 3:02 μ.μ.  
Kόκορμαν... τι κάνει αυτό το μεγάααααλο κόκκινο κουμπ.........!
Blogger Giatros gia desimo, at 12:43 π.μ.  

Add a comment